Шестото издание на проекта Пространство Култура  стартира с темата Животът

...
</TD
>Шестото издание на проекта Пространство Култура  стартира с темата Животът
Коментари Харесай

Стартира шестото издание на мащабен проект за младите хора на Пловдив

Шестото издание на плана Пространство Култура  стартира с тематиката " Животът на Цар Симеоновата градина ". Над 60 възпитаници от горните класове на разнообразни пловдивски учебни заведения взеха присъединяване в първите уъркшопове.

Как Цар Симеоновата градина може да бъде осмислена като място за културни събития – това е задачата пред участниците в плана тази година.

В първия стадий те работят върху литературни текстове, концептуални предложения-презентации, фотографии посредством метода цианотипия, плакати, видеа.

Вторият стадий включва селекция на основаните артикули, осъществена от пловдивски създатели.

Третият стадий е особено събитие, на което ще бъдат показани творбите на учениците, което ще се организира на 18-ти май, от 11.00 часа.

Целта на плана Пространство Култура 2024 е Цар Симеоновата градина да бъде показана по нов и забавен метод като културно пространство през очите и концепциите на младежите на Пловдив – да разберем по какъв начин те осмислят Градината в знаково и културно отношение. Пространство. Култура в своите предходни издания бе фокусирано върху " Геометрията на реката “ и " Тялото на града “.  

Проектът Пространство. Култура се организира със съдействието и финансирането на Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР